logo

ZIEN

Musea

 

Tabac

 

Vervoer & wijn

 

Dromen & miniaturen

 

Noten

 

Folklore - Domme

 

Goud

 

Geneeskunst

 

Prehistorie

 

Speleologie

 

Folklore - Mussidan

 

Poppen en speelgoed

 

Périgord

 

Cognac & wijn

 

Auto's - Sanxet

 

Aquarium - Sarlat

 

Truffel - Sorges

 

Foie Gras - Thiviers

 

Aquarium le Bugue

 

 

   
   
   
   
   
   

 

tabac

MUSeE National Prehistoire

Het Musée National de Préhistoire d'Ezies bevat de belangrijkste collectie objecten van uit het Paleolithicum in Frankrijk. Het Paleolithicum is de oudste benoemde periode van de prehistorie waarvan in de regel gesteld wordt dat deze begint met de eerste stenen werktuigen, zo´n drie miljoen jaar geleden en eindigt met met het einde van de laatstte ijstijd, zo´n 8000 jaar geleden.

Het museum is gehuisvest in het oude kasteel van les Eyzies, dat boven het dorp uittorent, gebouwd tegen de rotswanden van het dorp.

Het overgrote deel van decollectie komt uit de directe omgeving, het dal van de Vézere. Waar nu het museum is gevestigd, was ooit een kasteel en daarvoor een woonplaats van magdaleniers en pleisterplaats van rendieren. Behalve de toonzalen en de multimediapresentaties wordt hier ook nog voortdurend onderzoek gedaan naar de vondsten en hun vindplekken. Recent is het museum volledig gerenoveerd en veranderd in een modern en toegankelijk museum met een aantrekkelijke presentatie van objecten, maar ook avn archelogische vindplaatsen en onderzoeksmethoden

http://www.musee-prehistoire-eyzies.fr/