logo dordogne-vakantie.nl
MUSEA
Tabac - Bergerac
Wijn, transport - Bergerac
Miniaturen - Brantome
Noten - Castelnaud
Folklore - Domme
Goud - Jumilhac
Geneeskunst - Hautefort
Prehistorie - Les Eyzies
Speleologie - Les Eyzies
Folklore - Mussidan
Speelgoed - Nontron
Périgord - Perigueux
Cognac & wijn - St Aulaye
Aquarium - Sarlat
Truffel - Sorges
Aquarium - le Bugue
musea dordogne

MUSEA

IN DE DORDOGNE

Hiernaast volgt een overzicht van de voornaamste musea in de Dordogne. Er zijn er vast meer, maar we hebben de gebouwtjes van die ene leuke buurman er maar even uitgelaten. Ook hebben wij de winkels die zich presenteren als musea maar niet meegenomen - helaas zijn dat de ongewenste effecten van de toeristenindustrie.

Laten we wel wezen, de Dordogne is niet echt rijk aan musea. Frankrijk wordt centraal geregeerd en dus verdwijnt het echt belangrijke naar Parijs. Simpel.
Alle musea overstijgen het regionale belang niet, Een uitzondering daarop is wellicht het Nationale museum van de Prehistrie in Les Eyzies. Voor de regionale bijzonderheden is er nog het museum van de Perigord in Perigueux.

Verder zijn er beslist een paar eigenaardige musea bij, die u nergens anders zult aantreffen en da's leuk voor in de vakantie. Wat te denken van de eerbetuigingen aan de lokale producten tabak, foie gras en truffel. Ze hebben allemaal hun eigen museum gekregen. En da's best aardig. Voor de rest moet u er maar niet teveel van verwachten.

© Copyright Dordogne-vakantie.nl