logo dordogne-vakantie.nl
  dordogne

PLAATSEN IN DE DORDOGNE

NOIR, POURPRE, BLANC OF VERT

Welkom op vertrekpunt van deze site voor plaatsbeschrijvingen. Kies voor zwart (noir), paars (pourpre), wit (blanc) of groen (vert).

Voor een snelle verkenning: Noir is het meest toeristische deel van de Dordogne met dichte bossen, diepe dalen, rotsen en grotten. Pourpre staat in het teken van de wijn en de rivier de Dordogne en wordt gekenmerkt door een glooiend, meer open landschap. Vert is ├ęcht groen: veel bossen, beekjes en meertjes en Blanc, de streek rond Perigueux, hangt tussen de streken Vert en Noir in met zo hier en daar een vleugje 'Pourpre'.

Het onderscheid in kleuren is geïntroduceerd door het het bureau de Tourisme en is een beetje gekunsteld. Wie waarom bij wit hoort en bij groen... 't Is gebaseerd op een mix van de oude juridische arrondismenten en landschappen. Toegegeven, er zijn er verschillen, maar niet zo zwaar aangezet als deze kaart doet geloven - Maar ook wij gebruiken deze onderverdeling.

Meer over de kleuren en het bijhorende landschap vindt u bij het onderwerp Perigord of Dordogne op de pagina Weetjes

Zoeken naar een specifieke plaats ?

Bent u op zoek naar een specifieke plaatsbeschrijving, ga dan naar de pagina met alle gemeenten van de dordogne (alfabetisch gerangschikt).

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl