logo dordogne-vakantie.nl
N O I R
Sarlat
Domme
Belves
le Buisson de Cadouin
Sainte Alvère
Le Bugue
Montignac
Thenon
Terrasson
Salignac-Evignes
Saint Cyprien
Carlux
perigord noir

PERIGORD NOIR

 

U hebt gekozen voor de Perigord Noir. Het toeristisch hoogtepunt van de Dordogne met als stralend middelpunt Sarlat. Vanuit Sarlat is alles in de Perigord Noir binnen een uur te bereiken.

Linksboven (en hieronder) vindt u het menu van alle hoofdplaatsen van de Perigord noir. Dit zijn de de voornaamste plaatsen van het kanton: bij ieder kanton horen weer een aantal dorpjes, die u daarbij beschreven vindt: U leest er wat er te zien en te doen valt en of er slaapgelegenheid is. Zeker in de Perigord Noir is dit overal het geval: het is dé mogelijkheid voor de boeren in dit gebied om wat bij te verdienen.

Waar u terecht kunt, vindt u weer via links op die pagina's. Het kleine kaartje hier aan de zijkant, wordt groot als u erop klikt - en dient ter orientatie, zo kunt u zien waar u ongeveer bent. Vindt u een verblijfplaats in deze regio en lijkt het er erg rustig , weet dan dat u, waar u ook bent, u altijd op korte afstand bent van de toeritstische attracties: niets is ver weg en ieder ritje is welhaast een mooi ritje. Kies hieronder of linksboven uit één van de plaatsen om de Dordogne alvast digitaal te verkennen :

Sarlat - Domme - Belves - le Buisson de Cadouin - Sainte Alvère - Le Bugue - Montignac - Thenon - Terrasson - Salignac Eyvigues - Saint Cyprien - Carlux

Soms correspondeert een toeristische trekpleister niet met de indeling van het kanton. Zo overvleugelt de plaats Les Eyzies met tal van belangwekkende attracties de hoofdstad van het kanton: u vindt Les Eyzies in het kanton Saint Cyprien

Zoeken naar een specifieke plaats ?

Bent u op zoek naar een specifieke plaatsbeschrijving, ga dan naar de pagina met alle gemeenten van de dordogne (alfabetisch gerangschikt).

(foto boven aan de pagina: kanoën op de Vézère, onder een van de uitgeslepen rotswanden - typisch voor de Perigord Noir)

 


Highslide JS
 

 

 

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl