logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
haricots verts a l ancienne

HARICOTS VERTS

A L'ANCIENNE

Ingredienten

1 kg sperciebonen (of haricots verts) 12 kleine uitjes, 12 kleine nieuwe worteltjes, 150 gram gerookt spek, 3 soeplepels crème fraîche, 60 gram boter, 1 soeplepel poedersuiker, 1 klein bosje peterselie, 1 bosje kervel, zout en peper

Bereiding (voorbereiding 30 minuten, kooktijd 30 minuten)

  • Ontdraad de boontjes en snij ze ongeveer in dezelfde lengte. Laat ze gedurende 15 minuten koken in zout water (geen deksel op de pan, zodat ze mooi groen blijven). Bak het spek in de boter tot het mooi goud van kleur is en zet het spek apart. Bewaar het bakvet.
    Maak de worteltjes schoon, snij de kleine uitjes - bak deze in kort het bakvet dat u heeft overgehouden van het spek-bakken. Bespenkel de uien en de wortels met de suiker en gooi een glas warm water in het vet - laat het nu koken totdat hetw ater is verdampt. Laat nu het vet bruin worden terwijl u door de pan roert. De jus caramelliseert nu een beetje.
  • Giet de boontjes af en voeg de de uitjes en worteltjes toe met het overgebleven vet en de crème fraiche. Laat het samen in de pan gedurende 5 minuten.
  • Leg het spek op een schaal, haak de peterselie en de kervel, doe de boontjes op de schaal en besprekenkel deze met de peterselie en de kervel. Eet smakelijk!

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl