logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
pommes de teree sarladaise

POMMES DE TERRE

SARLADAISE

Ingrediënten

1 kilo stevige aardappelen (niet kruimig) knoflook, peterselie, zout peper, eenden- of ganzenvet.

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snij deze in stevige plakken. Was ze daarna.
    Doe het eendenvet in de pan en laat deze goed warm worden. Deze vet heeft geen last van hoge temperaturen
    Doe nu de aardappels in de pan en bak ze aan, op een heet vuur (regelmatig roeren)
  • Voeg er zout en peper aan toe. Zodra de aardappelen van kleur veranderen, verlaagt u het vuur en laat ze nu heel zachtjes gaar worden onder de deksel.
  • Roer ze zo nu en dan voorzichtig om. Als de aardappelen zacht van binnen zijn, dan zet u het vuur uit en strooit de gehakte knoflook en de peterselie over de aardappelen uit.
  • Roer nogmaals en laat ze tenminste 15 minuten in de pan staan. Zonder vuur.

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl