logo dordogne-vakantie.nl
REIZEN MET
Vliegtuig
Auto
Trein & bus
 
geschiedenis dordogne

AUTORIJDEN

NAAR DE DORDOGNE

Dit is niet de plaats om een route uit te stippelen: uw TomTom, uw kaart, google maps of viamichelin zijn daarin veel beter. Wel kunnen we u wat suggesties aan de hand doen voor uw autoreis naar de Dordogne.

Lille wel of niet door het centrum ?

Deze keuze wordt bepaald wordt door het seizoen en het tijdstip op de dag. De wegbewijzering stuurt u het liefst met een boog om de stad heen, of u nu vanuit het zuiden of het noorden komt. Buiten spitsuur kunt u gewoon door het centrum van Lille rijden. Da's sneller. Hebt u wat meer tijd of is het etenstijd, rijd dan de stad eens in. De stad heeft een prachtig oud centrum (vlaams) en men serveert er maaltijden die beter smaken dan langs de snelweg en goedkoper zijn bovendien. Ook is een wandelingetje door Lille centre leuker dan langs de parkeerplaats...

Voor en na Lille liggen grote centre commercials. Ronq kent een Auchan, lekker handig voor als u nog wat boodschappen wil doen, voordat u weer naar huis rijdt.

Parijs - eromheen of er doorheen?

Inmiddels liggen er vele wegen buitenom Parijs en kunt u er in een zelfgekozen boog omheen rijden, via oost of west. Dat wil niet altijd voor een snellere route staan. Ook daar kunt u flink vast staan. Let op de panelen boven de weg om uw route te bepalen. BP Exterieur fluide betekent dat het verkeer doorrijdt opde buitenring. Interieur duidt op de binnenring en bouchons zijn opstoppingen. Die worden meestal aangeduid tussen de afslagen (porte). Een ritje over de Periferique biedt altijd een paar leuke uitzichtjes. Meestal is de Periferique exterieur wat sneller dan de interieur....

Eenmaal op de Periferique begin een mooie weg tussendoor bij de Porte St Cloud, in de kilometers naar de A10 kunt u dan goedkoop tanken.

Autoroute of route National?

Een reis over de route National duurt wat langer, maar is meer vakantie. U kunt gewoon op dorpspleintjes parkeren, terrasje pakken en even langs de bakker - 't gaat wel wat minder snel, al moet dat ook niet overdreven worden - het kost maar een paar uur meer en is niet meer zo erg als in de tijd dat er nog geen snelwegen waren en u lange tijd achter een vrachtwagen de heuvel opklom: vrachtwagens rijden tegenwoordig vooral op de snelwegen. Het tolgeld dat u uitspaart - daar kunt u weer een nachtje hotel van kopen.

Hotels

Waarom haasten? Overal in Frankrijk zijn er hotels te vinden. Kunt u niet geen die typische plattelandshotelletjes, dan biedt het land volop goedkope hotels langs de snelweg of aan stadranden. Formule 1, Premiere Classe, Villages hotels, B&B, Campanille, vanaf 30 euro voor drie personen slaapt u uistekend en knipt u uw autoreis in tweeën. Online reserveren met uw creditcard en u bent 's avonds verzekerd van een slaapplaats.

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl