logo dordogne-vakantie.nl
MUSEA
Tabac - Bergerac
Wijn, transport - Bergerac
Miniaturen - Brantome
Noten - Castelnaud
Folklore - Domme
Goud - Jumilhac
Geneeskunst - Hautefort
Prehistorie - Les Eyzies
Speleologie - Les Eyzies
Folklore - Mussidan
Speelgoed - Nontron
Périgord - Perigueux
Cognac & wijn - St Aulaye
Aquarium - Sarlat
Truffel - Sorges
Aquarium - le Bugue
nationaal museum prehistorie les eyzies

PREHISTORIE

NATIONAAL MUSEUM LES EYZIES

Het Musée National de Préhistoire d'Ezies bevat de belangrijkste collectie objecten van uit het Paleolithicum in Frankrijk. Het Paleolithicum is de oudst benoemde periode van de prehistorie waarvan in de regel gesteld wordt dat deze begint met de eerste stenen werktuigen, zo´n drie miljoen jaar geleden en eindigt met met het einde van de laatstte ijstijd, zo´n 8000 jaar geleden.

Het museum is gehuisvest in het oude kasteel van les Eyzies, dat boven het dorp uittorent en gebouwd is tegen de rotswanden van het dorp. Onlangs is het aanzienlijk uitgebouwd en is de presentatie van de collectie verbeterd.

Het overgrote deel van de collectie komt uit de directe omgeving, het dal van de Vézere. Het ligt op een plek die al millenia bewoond is, voordat hier een kasteel verrees in de middeleeuwen, woonden hier duizenden jaren mensen tegen de rots aan: Magdaleniers, Cro Magnon en een pleisterplaats van rendierjager.

Behalve de toonzalen en de multimediapresentaties wordt hier ook nog voortdurend onderzoek gedaan naar de vondsten en hun vindplekken. Ook hier kunt u zo nu en dan een blik werpen achter de schermen van het archeologisch onderzoek

http://www.musee-prehistoire-eyzies.fr/


© Copyright Dordogne-vakantie.nl