logo dordogne-vakantie.nl
TUINEN
Eyrignac
Verbeelding - Terrasson
Limeuil
Marqueyssac
Jardins d'eau - Carsac
Jardins d'Arborie
Jardins de Cadiot
Jardins de Planbuisson
Hautefort
Jardins de Sardy
Marqueyssac

MARQUEYSSAC

BIJ LA ROQUE GAGEAC

De kasteeltuin van Marqueyssac is een heel bijzondere plaats in de Perdigord Noir kunnen zijn. Langerekt en 'gekleed op zijn Sarladais' is het domein dat genoemd is naar de adelijke familie Marquessac die in de 15e eeuw het bevel voerde over het kasteel van Castelnaud. Het domein bevindt zich dan ook gelegen vlakbij le Roque Gageac en Castelnaud en biedt ander andere een prachtige uitzicht over de plaats, het dal en de rivier

De familie verliet in later tijden de Dordogne voor Auvézére en liet een ander kasteel van Marqueyssac bouwen in Saint-Pantaly-d'Ans.

't Is ook niet het kasteel dat interessant is, maar de directe omgeving ervan, de kasteeltuin van Marquessac. Deze biedt namelijk één van de twee ultime manieren om de vallei van de Dordogne optimaal te aanschouwen. De andere manier is op peddelen met een kano. Naast het mooie uitzicht, heeft het park ook de nodige variatie in de vegetatie te bieden.

Het park bij het kasteel is een tuin op z'n Italiaans, en geclassificeerd als historisch monument en ontworpen om in te wandelen. U kunt er dan ook over meer dan zes kilometer wandelen in de schaduw van tal van kunstig geknipte struikjes en afgewisseld met watervalletjes, uitzichten en groen-theaters.

Op zondagen rijden er rijtiugjes geheel gratis door het park, net als op schoolvakanties en feeestdagen. Er is ook een volière, een speelplaats en wat hutjes voor de kinderen. Verder zijn er op tal van dagen bijzondere dingen te doen. Een echte aanrader!

marqueyssac

 


 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl