logo dordogne-vakantie.nl
PREHISTORIE
Lascaux II
Le Thot
Font du Gaume
Abri Pataud
Laugerie Basse
Roc de Cazelle
Combarelles
Gorge d'enfer
Abri du Cap Blanc
Bara Bahau
100 Mammoets
Le Bernifal
Castel Merle
Villars
St Christophe
prehistorie

LASCAUX

2- ECHTE NAMAAK

Lascaux, de grotten met de prachtige schilderingen, kunt u al decennia lang niet meer bezoeken. En daarom is er sinds enige jaren Lascaux II. De originele schilderingen van deze ´sixtijnse kapel uit de Prehistorie´ werden zozeer aangetast door het toeristenbezoek, dat sluiting van de oorspronkelijke grot onafwendbaar was.

Het prestige van Frankrijk op het gebied van Cultuur is groot en een zeker grandeur kenmerkt de Fransen. Vandaar dat kosten nog moeite werd gespaard om het mooiste van de grotten van Lascaux na te bouwen. Dit resulteerde in twee van de mooiste 'zalen', de zaal van de stieren (taureaux) en de doorgang (diverticule axial) tezamen een reproductie van het mooiste en het belangrijkste dat Lascaux te bieden heeft. En als u Lascaux II bezoekt, het is niet van echt te onderscheiden.

De schilderingen van meer dan 17.000 jaren oud zijn ronduit indrukwekkend: de natuurlijke kleuren, gebruikmakend van de natuurlijke vormen van de rots om de gelijkenis van de geschilderde dieren te vergroten. Een onvergetelijk bezoek, ook al is het secure namaak waar u naar staat te kijken.

paard montignac

Zorg dat u er op tijd bij bent in het hoogseizoen. De kaartverkoop vindt plaats in het dorp. De tickets worden verkocht op aanvangstijd en kunnen in de loop van de dag uitverkocht raken.

Uw kaartje is tevens entreebewijs voor le Thot, prehistorisch dierenpark. Mocht er veel tijd zitten tussen de aankoop van het kaartje en de toegangstijd voor Lascaux II, dan kunt u eerst daar uw tijd zoekbrengen.

rosttekening lascaux

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl